ESNS18: Kensington viert Popprijs met overwinningsrock

Utrechters in privéjet naar het hoge Noorden

Andere kanshebbers, ze werden genoemd. Maar zelden was men zo overtuigd dat de Popprijs toch echt naar die ene naam zou gaan. Kensington uit Utrecht. Het lag twee jaar geleden al voor de hand met die rij Ziggo Dome-concerten in hun zak, alleen werd gekozen voor New Wave. Daarna was Martin Garrix aan de beurt. Maar het afgelopen jaar beleefde Kensington de overtreffende trap: het viertal stond zo vaak in een uitverkochte Ziggo Dome dat ze er hun eigen barkruk verdienden. Ook nog op de agenda: een enkeltje Amsterdam ArenA. De jury kon er simpelweg niet omheen: de Popprijs gaat naar Kensington (bekijk de uitreiking hier). Alleen, toch een dingetje, de band stond vanavond ook in Rotterdam voor De Vrienden van Amstel Live. Vrolijk, met grote ogen, vertelt zanger/gitarist Casper Starreveld hoe het dan toch in hemelsnaam is gelukt. Gewoon met de privéjet. Lekker vanaf Rotterdam Airport. Want die Popprijs win je maar één keer.

Werd er ook opgetreden?
Jazeker. Kensington lijkt in een overwinningsroes te zitten. Het is geen schuchter rekening houden met mensen die op een andere winnaar hadden gehoopt. Kensington trapt af met ‘Do I Ever’ en vliegt meteen in de grote gebaren en de vraag om publieksparticipatie. Wie daar niet tegen kan, neemt afscheid. Wie er wel tegen kan, en dat zijn er in de Oosterpoort genoeg, heeft een goed uurtje.

Hoe klinkt het?
Dat is ondertussen net zo bekend als de kleur van gras. Kensington kwam in een privéjet aanvliegen, maar hun rock is als een jumbojet. Het wijde geluid, songs voor de grote zalen. De kritiek is net zo bekend als de kleur van een banaan: die gitaarmuurliedjes liggen wel heel dicht tegen elkaar aan. De tijd voor variatie is echt aangebroken. Maar in Groningen wordt ook weer duidelijk dat Kensington per plaat een aanzienlijke rij hits toevoegt. De setlist vullen de Utrechters lachend in, ook in de Oosterpoort. Het kost tien jaar hard werken, maar dan zit je wel met je achterwerk in je eigen jet.

Bekijk de uitreiking van de Popprijs hier. Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12