DTRH19: Slowthai, het spannendste schoffie

Razend optreden van de rapper uit Northampton

Slowthai wil dat we een gat in de aarde stampen om een vijfde dimensie te creëren. Doen we. Hij wil dat we een grootse ‘circle of friends’ maken. Check. Hij wil ons godverdomme zelfs laten jodelen. En wij, wij jodelen onze strot helemaal schor. Omdat hij fucking geweldig is, maar vooral ook om die ongelooflijke duivelse grijns op zijn gezicht te kunnen toveren.

Wat een karakter, die Slowthai, een straatschoffie uit Northampton met een borst vol slordige tatoeages, een tong gescherpt in de grime en een onmiskenbaar punkhart (‘GET THE FUCK OUT MY FACE!!!!’, schreeuwt hij in een van zijn hardere songs, en het komt uit zijn tenen). Hij debuteerde dit voorjaar met Nothing Great About Britain, de scherpste en spannendste hiphopplaat uit de UK sinds tijden.

En dit, dit is vooralsnog by far het meest opwindende optreden van Down The Rabbit Hole. Zo zijn er nihilistische sloopkogels als ‘Drug dealer’ en ‘Inglorious Bastards’ waarbij hijzelf de verse van Skepta souffleert, het introspectieve 'Gorgeous' en een bizar nummer als ‘IDGAF’, met een miserabel ingetogen couplet in dronkenmansflow, en gillende hook. Slowthai heeft een geweldige stemcontrole, soms blaft–ie, dan schiet hij opeens de hoogte in voor een adlib of mompelt hij. En hij weet precies hoe hij het publiek moet kietelen. Die ‘circle of friends’ bijvoorbeeld, dat is een soort moshpit waarin we als gekken rondjes moeten rennen. Zijn dj, een beer van een vent, springt er ook in om zijn ene sneaker natuurlijk kwijt te raken. ‘Dit is Cinderella!!! Wie de schoen vindt, mag zijn prince charming worden!’ Om even later wat romantisch advies te geven (‘mandem, remember to make your wife come’) en de ene helft van de tent ‘fuck off’ te laten scanderen, en de andere ‘wankers’. Hahaha.

HET MOMENT
Een paar songs later gebeurt er even héél veel tegelijkertijd: hij doet Heath ‘The Joker’ Ledger na (‘why so serious?’), iemand vindt toch nog die sneaker en de moshpit barst bijna uit elkaar tijdens de loeiharde onuitgebrachte slottrack ‘Psycho’, een soort Denzel Curry op speed. Ah, daar is die kwajongensgrijns weer. Alsof hij net een steen door de ruit heeft gegooid en tegelijkertijd moet grinniken, en overweldigd is door de kracht die hij weet te bewerkstelligen.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12