De Machine #14: Is YouTube Music te laat?

En: diepgeworteld gedoe bij Buma, en zijn de eilanders ITGWO zat?

We hadden het er al over in het voorjaar, nu is het echt zover: YouTube heeft zijn eigen streamingdienst gelanceerd, een belangrijke concurrent voor Spotify en Apple Music. Maar is YouTube niet gewoon veel te laat? Waarom zouden we nog overstappen als we al tevreden zijn met het aanbod dat er is? Daarover praten Niels en Atze, met als uitgangspunt de eerste indruk van de nieuwe muziekdienst.

Afgelopen weekend was ook Into The Great Wide Open, het charmante festival op Vlieland. Wederom een geslaagde editie, maar er zijn ook eilanders die al die 'badgasten' en hun luide festival zat zijn. Loopt ITGWO zoals het nu is gevaar? Hoe gaat het festival om met kritische geluiden? En tot slot: er is achter de schermen veel gedoe bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, waar een strijd woedt tussen auteurs en uitgevers, over het hoofd van een financieel directeur die voor tonnen per jaar in de ziektewet zit. Is er nog chocola te maken van de wirwar aan belangen?

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12