steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Slangen uit de korf bij The Mysterons

Klein publiek geniet van mystieke zomeravond in het hart van de stad

De avond begint te vallen, de lucht kleurt tropisch blauw en de Mariënburgkapel straalt met een synthpoppaars licht. Het decor is perfect voor de muzikale shishawalmen van The Mysterons. Sinds de release van hun debuut-ep in 2015 en een minuut in DWDD zijn ze een veelbesproken speler in het veld van de Nederlandse indie. Eerder deden ze grotere festivals aan als Lowlands en Eurosonic Noorderslag. Slaat de eclectische ‘psych-groove/garage’ ook aan bij het Nijmeegse publiek?

Hoewel de show om tien uur staat geprogrammeerd, wordt het publiek na een korte soundcheck eerst nog vermaakt door een jongleur met fakkels en viool. Alsof het bij de act hoort. Om half elf is het dan zo ver. Na een instrumentaal wat onscherpe start begint, als ‘Dotted Lines’ wordt ingezet, de groove erin te komen. Ook bij het publiek.

Wat telkens fascineert als dit vijftal live optreedt, is hoe natuurlijk frontvrouw Josephine van Schaik haar stem alle hoeken van de tonale kamer laat zien. Zachtjes heupwiegend in typerende sleeveless croptop en indiabroek springt ze moeiteloos van een soort fluisterachtig gezongen interne monoloog naar aan Kate Bush ontleende vogelvluchten in haar hoogste registers.

Op het podium en ervoor is het gemoedelijk plezier dat de klok slaat. Toetsenist Pyke Pasman zingt zonder microfoon lachend mee. Een perfecte feel voor een zomerdinsdagavond. De Nijmegenaren genieten van de Hollandse slangen die meekronkelen op de meanderende gitaarhooks.

HET MOMENT:
Veel volk trekken de Amsterdammers niet vanavond, maar de aanwezigen vermaken zich. Vrolijke gezichten dan ook wanneer ‘Memento’, een minder vrolijk nummer over neurose en medicijnen, met een gestage ritmische beweging en felle schreeuw “I don’t want no pills!” overvloeit in hit ‘Sold My Medicine’. Er klinkt gejoel van herkenning en er ontstaat zelfs een danskringetje van een jongen en twee meisjes voor het podium.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland