steun 3voor12
3voor12 Leiden

Heupwiegen en sloopwerk bij De Likt

De cult-Rotterdammers zorgen voor een hete en zweterige avond

Vrijdagavond 6 april was het zo ver; De Likt was te vinden in Gebr. De Nobel. De Rotterdammers timmeren al een tijdje aan de weg met de logische clubtour als gevolg, eindigend in de Maassilo te Rotterdam in oktober. Voor de Nobel hadden de mannen echter één missie: De tent helemaal naar de grond werken. En dat deden ze!

De warme temperaturen van dit weekend komen een nacht eerder met De Likt. De setlist is er één om flink op los te gaan. In het begin vinden we nummers als 'Alleen zij geeft licht in de duisternis' heerlijk dansbaar. Maar vanaf het derde nummer van de show, 'Antwerpen', ontploft de energie. De menigte wordt wild, moshpits ontstaan en de eerste crowdsurfers dienen zich aan. En deze energie houdt de band helemaal vast tot het einde met cultklassiekertjes als 'Ja, dat bedoel ik' en 'Bloed aan de muur'.

Het mooiste moment van de show is er echter één zonder muziek. Frontman Jordy Dijkshoorn is naast tekstschrijver ook poëet en besluit zijn Slavinkgedicht al crowdsurfend uit te schreeuwen. De zaal gaat los en Jordy surft over het publiek de hele zaal door, op een manier die alleen hij zou kunnen. Kortom: missie geslaagd. De Likt heeft de Nobel gesloopt.

(Merijn Kramer)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden