LL17: Cashmere Cat heeft meer hits dan een popidool

En veroorzaakt de eerste Ariana Grande-moshpit ooit

Cashmere Cat produceert al jaren tracks voor grote popartiesten, maar in zijn shows liet hij altijd voornamelijk werk horen dat hij onder zijn eigen naam uitbracht. Die tracks horen we vanavond in de India nog steeds: die kenmerkende bubbelende beats en catchy melodietjes die zanglijnen van een poprefrein hadden kunnen zijn. Zijn banden met de pop mainstream worden echter steeds dieper en prominenter. In plaats van tracks te produceren voor de platen van popprinsessen als Ariana Grande en Charli XCX, kwamen ze dit jaar juist Cashmere Cats album opluisteren met hun herkenbare stemgeluid. Met dit nog poppier werk op zak lijkt zijn set op Lowlands bijna een greatest hits-verzamelaar.

Zijn gezicht zien we nooit, alleen zijn silhouet dat vrolijk heen en weer hupst achter de draaitafel. Zijn frisse priklimonadesynths ondersteunt hij met lompe bassen en zo nu en dan een regelrechte trapbeat. Na zijn eerste hit op zijn eigen naam, 'Mirror Maru' van zijn eerste ep uit 2012, laat hij een voor een zijn allergrootste verdiensten de revue passeren. Tracks met Deense zangeres MO, superster Selena Gomez en ook het door hem geproduceerde 'Wolves' van Kanye Wests laatste album komen allemaal voorbij. Hij mixt ze aan elkaar met meeslepende drops, en elke keer gaat het publiek los als ze wéér een hit van zijn hand herkennen. Bij iedere grote naam die langs komt, besef je hoe veel deze man in relatief korte tijd is gegroeid. En de India houdt van hem als ware hij zelf een popidool.

HET MOMENT:
Zag je ooit eerder een spontane circle pit onstaan op een nummer van nota bene Ariane Grande? Natuurlijk niet. Dat kan alleen bij popproductieprins Cashmere Cat.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12