ADE17: Geen vuurwerk bij slotavond Radion

Soulvolle house van Sadar Bahar en Lee Collins swingt, maar brengt geen magie

Net als in 2016 presenteert Radion als afsluiting van een week vol techno wat tegenwicht met soulvolle Detroit en Chicago house. Deze editie hebben ze de belangrijkste namen van twee generaties back2back draaien. Van de oude garde staan Sadar Bahar en Lee Collins achter de decks. De jonge generatie wordt vertegenwoordigd door Kyle Hall en Jay Daniel.

Sadar Bahar en Lee Collins ploegen trager door de tijd dan de decennia voorbij zijn gevlogen. Vanuit soultrain-hit na soultrain-hit banen ze zich heel langzaam een weg naar de overgang naar moderne dansmuziek. Die urenlange opbouw geeft een leuk kijkje in de muziekgeschiedenis maar is een beetje misplaatst op de laatste nacht van een festival als ADE, waar mensen liever nog een keer willen knallen.

Wanneer het vermoeden opborrelt dat dit feestje als een nachtkaars uitgaat, duikt Bahar ineens onder de booth. Hij blijkt nog een bak vol 45-inches te hebben liggen waar de ene na de andere killertrack uit tevoorschijn komt. Ze worden met liefde nog even schoongeveegd met de hagelwitte handdoek waarmee Sadar Bahar ook zijn voorhoofd van zweet ontdoet. Zo slaat alsnog de vlam in de pan, en dat is een prima begin voor de jongere generatie om op voort te borduren. Kyle Hall en Jay Daniel zijn de crème de la crème van de huidige scene in Detroit. Die 70’s disco en funk heeft z'n charmes, maar de digitale wereld waarin dit duo is grootgebracht levert toch een stuk meer variatie op.

Ze hebben een schat aan muziek waar ze uit kunnen putten en dat doen ze ook. Doorgesijpeld naar het heden zijn de aanwezige blazers en toetsen, maar verder horen we toch voornamelijk diepe soulvolle house. Hier en daar een likje acid, een vocaal of sfeervolle Fender Rhodes kleuren de swingende ondergrond in. Alhoewel ze met veel passie en gevoel voor groove draaien blijft het vanavond echter bij een trage soultrip zonder vuurwerk.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12