LL22: slowthai krijgt de Bravo op de knieën

Britse bengel geeft zinderende hiphopshow met punkattitude

Het internationale hiphop-programma van Lowlands is dit jaar een tikkeltje dun. Hadden we in 2019 nog Dave (die zijn virale Glastonbury-show nog eens overdeed), A$AP Rocky (die de Alpha liet kolken en ook nog bij Tame Impala op het podium verraste) en Juice WRLD (was niet best, maar wel een superhotte naam). Dit jaar is de focus op Jack Harlow en slowthai als Bravo-afsluiter op zondag. Die eerste viel gisteren nogal door de mand – ook omdat het publiek zijn tracks gewoon niet goed genoeg kende –, dus ai, zou slowthai hetzelfde lot beschoren zijn?

Nee, natuurlijk niet. Het is net iets te rustig in de Bravo, maar daardoor is er des te meer ruimte voor hele grote, brute moshpits. Kijk, daar staat Goldband-producer Wieger Hoogendorp, die molenwiekend voordoet hoe je écht hoort te knallen. Hele hordes knaldrang-kerels rennen bij de eerste oproep om een wall of death richting het midden van de Bravo, in de startblokken om mayhem te creëren. De Hitchcock-horror-violen van ‘Psycho’, zijn track met Denzel Curry, zorgen voor nog eens extra spanning.

En dat doet slowthai echt knap: hij eist ALLE aandacht op met zijn rauwe, keiharde stem en zijn hooligan-kop. Inclusief ‘ugly’ getatoeëerd onder je oog. Nou, dan verwacht je dus nooit een normale kantoorbaan te krijgen. ‘Zijn jullie klaar om je oude leven achter je te laten? Nou, waarom doen jullie dan zo uptight?!’ Dat zou natuurlijk in het verkeerde keelgat kunnen schieten, maar bij dit Lowlands-publiek is het olie op het vuur. Oké, dan gaan we gewoon twee keer zo hard. Dan gaat er zelfs een crowdsurfer onbevreesd dwars de moshpit door. Dan knielt de hele Bravo voor een mega-sitdown. Vooral de meer punky tracks, de Mura Masa-samenwerkingen ‘Doorman’ en ‘Deal Wiv It’ en de nieuwe tune ‘I Feel So Good’ gaan geweldig goed.

HET MOMENT:
De opkomst met ‘Unchained Melody’? Afsluiten met een ‘Barbie Girl’-playback? Het bestie-duet met James Blake? De manier waarop slowthai de lens van die cameraman vooraan likt? De show zit vol momenten. Maar die massive wall of death? Zo’n chaos hebben we nog niet gezien, deze editie van Lowlands.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12