ESNS19: Nona heeft voorlopig nog geen legendarische comeback in De Pul

Veel feelgood, weinig hits

Het podium staat flink vol bij Nona. Een stuk of drie blazers, extra zangeres: dan gaat het hard. Ze groeide op in de platenzaak van haar vader, kwam via de managersopleiding van de Herman Brood Academie erachter dat ze zelf eigenlijk ook wel wilde zingen, en nu staat ze hier. Ze maakt feelgood soul, precies waar iemand als Lianne La Havas al jaren mee scoort. Tel daarbij op dat Nona een zelfde kraak in haar stem heeft als Amy Winehouse, en je begrijpt waarom 3FM haar als Serious Talent bestempelt. Een voorzichtig radiohitje heeft ze al. ‘It’s Alright’ is er zo een waar je toch altijd een glimlach van krijgt, hoe chagrijnig je ook bent. Maar ook een die je daarna weer zo vergeten bent. En zo gaat dat eigenlijk de hele show lang. Niet één nummer heeft een hook, een refrein of iets wat blijft hangen. Er is weinig op aan te merken, maar als je hier goed op gaat is er inmiddels een flinke trits artiesten die meer top-of-mind zitten.

Maar het geluid heeft wel flink potentie voor internationale playlists toch?
Zeker, dit kan maar zo in een vele lijsten terecht komen. Extra leuk als je haar tussen de nummers in hoort praten: ‘Dit is het laatste nummer. Ik vin da ook éch jammer. Leef je toch de hele dag naar toe he? ‘ Ze komt toch uit Uden, dat hoor je meteen.

Uden, is dat niet de stad van De Pul?
Jazeker. Cultuurpodium de Pul. Iedereen heeft het over Paradiso, maar De Pul bestaat ook gewoon vijftig jaar dit jaar. Een mooi jubileum, helemaal als je ziet hoe moeilijk poppodia het vaak hebben. Mooi dat ze dit vandaag ook een IJzeren Podiumdier gewonnen hebben, en geroemd werden om de gastvrijheid en duurzaamheid. Nu nog hopen dat Nona nog flink gaat doorgroeien, en dan ooit een grootse homecomingshow gaat doen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12