steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Linedancen tijdens stoffige roadtrip over de prairie met The Hackensaw Boys

Bandmotto: kalm aan en rap een beetje

Je krijgt bijna medelijden met gitarist en zanger David Sickmen van The Hackensaw Boys. De man die in zijn spijkerbroek en houthakkersblouse lijkt op een klusvader zaterdagmiddag in de Gamma, smelt bijna weg in de bloedhete zon deze zondagmiddag op het Arc-podium. Niet dat de zon de enige oorzaak is: de energieke set met vrolijk makende muziek is ook zeker debet aan de hoge temperatuur op het Valkhof vandaag.

The Hackensaw Boys zijn geen onbekenden op het Valkhof Festival; al eerder betraden ze het podium. Het genre? Folk, bluegrass, (alt)country en Americana in de stijl van Old Crow Medicine Show en Trampled by Turtles. De band grossiert in up-tempo nummers, zoals opener ‘Limousin Lady’ van laatste plaat Charismo (een percussie-instrument) waar sowieso veel nummers van voorbijkomen deze middag. En heeft het effect? Jazeker. Het publiek, dat in groten getale de weg heeft gevonden naar het podium, negeert de brandende zon en waagt zich naarmate de set vordert zelfs geregeld aan een fijne portie linedancing. 

De Boys verplaatsen deze zondag het Valkhof even naar de stoffige prairie in de US of A en nemen ons mee op een roadtrip waarbij zij de achtergrondmuziek verzorgen. Een melancholische viool, opgewonden banjo, een stuwende bas, een punkachtige charismo en een soms op hol geslagen gitaar vormen de perfecte soundtrack voor een uitgelaten dagje. Het krankzinnig voortjakkerende slotnummer ‘We Are Many’ bevat de zin ‘Shine down on us now, and show us somehow’.  Shinen doet de band. En ze laten ons ook zien hoe vrolijkheid klinkt.

HET MOMENT:
David Sickmen die halverwege de set een verdord blaadje van het podium plukt en het van het podium gooit. "I wish I was that leaf right now. Just laying there." We begrijpen het. Ook wij zouden graag loom in het gras en de schaduw liggen nu. Maar door de stampende en aanstekelijke muziek van The Hackensaw Boys is stilzitten nu eenmaal heel lastig.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland