3voor12 Groningen

Profiel: Dromen met Cashmyra

Poëtische grunge als opener jubileum 3voor12groningen

Op 28 september viert de lokale afdeling van 3voor12 in Groningen zijn 15e levensjaar in Vera. Om deze feestelijke gebeurtenis nog uitbundiger te maken, zullen enkele lokale artiesten op de bühne verschijnen. Cashmyra zal de avond aftrappen en enkele van haar unieke composities ten gehore brengen.

2019 was het jaar van Cashmyra. In korte tijd wist ze vrijwel ieder Gronings hart voor zich te winnen. Zo won ze dit jaar de POPgroningen Talent Award en was daardoor te zien op het Bevrijdingsfestival en Hongerige Wolf. Ook stond ze op Noorderzon en leukte ze het Groninger Museum op tijdens de Museumnacht. Met indringende poëtische teksten over haar enigszins lugubere dromen, weet Cashmyra de onverdeelde aandacht op zich te vestigen en vast te houden. Haar show doet soms wat aan als een ‘spoken-word’ avond dan een grunge optreden, ware het niet dat ze met enkel haar gitaar en bijgestaan door een drummer, de energie op een hoog niveau weet te krijgen. Hierdoor gaan misschien de voetjes niet zo snel van de vloer, maar is er gegarandeerd genoeg gesprekstof aan het einde van de set. Kortom, het perfecte begin van een diverse muzikale avond!

Kaarten voor het 15 jarige jubileum van 3voor12 Groningen zijn te verkrijgen via Vera. Andere artiesten deze avond zijn: CYNN, Avery Plains, Mark Roggebrood en The Desmonds.

Tekst: Milan Bos

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12