3voor12 Leiden

Blaudzun naar Werfpop

Folk noir in de Leidse Hout

Alweer een update over de line-up van Werfpop 2018! Uit de categorie uitblinkers uit ons eigen kaaslandje: Blaudzun, met zijn folk noir en melancholische zang. ​​​​​​

Deze singer-songwriter weet hoe hij alle luisteraars aan zich moet binden, om ze met hem mee te nemen op de melodische reizen van zijn leven. De inmiddels tien jaar dienstdoende zanger Johannes Sigmond, ook bekend als het Nederlandse baken van de indierock, ontleent zijn artiestennaam aan de Zweedse wielrenner Blaudzun. In zijn nieuwe album ‘_UP_’ presenteert hij zijn muziek met stuwende drums en diepe synths. Alsof je in een hoog tempo door het Scandinavische landschap rijdt, waarin de rustgevende natuur aan je voorbij trekt. Subliem!

Op 6 april kwam het nieuwe album, het derde van de albumtrilogie ‘Jupiter’, uit. De sound van Blaudzun neemt hiermee een nieuwe, lichtere wending waardoor de muziek voor een nog breder publiek toegankelijk is. De vrijere klanken zijn ritmischer en daardoor dansbaarder. “In mijn albums zat nooit seks, nooit dat dansbare. Deze plaat is sexy; een belangrijk element van rock ’n’ roll. Het is feestelijker,” aldus Blaudzun. Geef hem eens ongelijk. Voor de liefhebber is Blaudzun nog wie hij was, maar voor de nieuwe liefhebbers, met welke achtergrond dan ook, is Blaudzun nu ook bereikbaar om van te genieten. Zittend op het Werfpopveld de sounds tot je nemen of dansend genieten, whatever you want met de fonkelnieuwe tonen van Blaudzun.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12