steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Robin Borneman voltooit trilogie met release ‘Folklore III: The Cradle Tree’

22 februari album release show in Doornroosje

Met de release van ‘Folklore III: The Cradle Tree’ op vrijdag 22 februari voltooit de Osse singer-songwriter Robin Borneman het ambitieuze drieluik ‘Folklore’. De eerste single van het aanstaande album is ‘Love Shall Be My Song’ en nu digitaal beschikbaar.

Net als deel I (2015) en deel II (2017) van het veelomvattende folk-/roots-project, staat ook het aanstaande album bol van de symboliek. Het completeren van de trilogie en de inhoud van het afsluitende deel loopt parallel aan de huidige ontwikkelingen in Bornemans persoonlijke leven. De subtitel ‘The Cradle Tree’ (oftewel ‘De Wiegeboom’) is de boom van leven en dood en een symbool voor de tijd die geeft en neemt.

De poëtische trilogie ‘Folklore’ vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. Daar waar deel I vooral avontuurlijk en experimenteel is en deel II bovenal duister en zwaar, is ‘Folklore III’ liefdevoller en universeler. De teksten zijn persoonlijker en gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.

De songs op ‘Folklore III: The Cradle Tree’, opgenomen in de studio van Wouter Budé met bevriende muzikanten van o.a. Navarone, zijn compacter dan die op de twee voorgangers. Het zijn liedjes met een duidelijke kop en staart. De muziek is nog steeds filmisch, maar heeft een toegankelijker geluid en een bijpassende boodschap. De hoofdpersoon in het verhaal heeft een avontuur beleefd, een strijd gestreden, en belandt nu in een fase van bezinning en rust.

Voordat Borneman aan de trilogie begon, bracht hij in 2012 met ‘Home’ in eigen beheer zijn debuutalbum uit. ‘Folklore III: The Cradle Tree’ verschijnt via Kroese Records, op cd, vinyl en digitaal. Het album wordt officieel gepresenteerd met een show in Doornroosje op vrijdag 22 februari.

Agenda
22 februari – Doornroosje, Nijmegen (album release show)
23 februari - Nesterlé Theater, Nistelrode
29 maart – Willem Twee, Den Bosch
30 maart - DRU Cultuurfabriek Ulft

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland