Arctic Monkeys kondigt show op Best Kept Secret aan?

Mysterieus filmpje hint naar festivalshows; label spreekt van 'fake news'

Er zit een nieuw album aan te komen van Arctic Monkeys, zoveel is zeker. Wanneer we nieuwe muziek van de mannen uit Sheffield mogen verwachten houden ze geheim, maar vandaag waren er ineens wel een paar hele spannende hints: het lijkt erop dat ze op Instagram een heleboel festivalshows aankondigen, waaronder Best Kept Secret en Rock Werchter.

In een video die van Instagram Live geript lijkt te zijn flitsen razendsnel cijfers voorbij. Fans vogelden snel genoeg uit dat het data en coördinaten voor een aantal Europese festivals zouden kunnen zijn, waaronder Best Kept Secret, Rock Werchter en Primavera.

Het filmpje is inmiddels niet meer op de Arctic Monkeys Instagram te vinden, maar online zwerven wel een paar rips rond.

Ook spannend: een van de data in het filmpje is 12 januari, morgen dus. Misschien zien we dan wel een officiële aankondiging, of zelfs al wat nieuwe muziek?

Als dit nieuws klopt, betekent dat waarschijnlijk dat Best Kept Secret na LCD Soundsystem en The National met Arctic Monkeys haar derde headliner rond heeft. Arctic Monkeys stond al eens eerder op Best Kept Secret op 2013.

Update 15:05 uur: Firefly Festival, een van de festivals waarvan de datum in het filmpje te zien was, heeft inmiddels bevestigd dat Arctic Monkeys op de line-up staat. Best Kept Secret, Rock Werchter en Arctic Monkeys zelf hebben nog niet op de geruchten gereageerd.

Update 16:20 uur: Desgevraagd zegt een vertegenwoordiger van Domino, de platenmaatschappij van Arctic Monkeys, dat het gaat om een nepfilmpje. Het label zegt dat de video nooit op de officiële accounts van de band heeft gestaan, en dat alleen Firefly Festival is bevestigd.
Zou de maker van het filmpje de show op Firefly Festival dan goed gegokt hebben, of is er sprake van een lek? Het enige zekere is in ieder geval dat Arctic Monkeys terug is, en dat er binnenkort ongetwijfeld meer nieuws naar buiten komt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12