steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Aafke Romeijn: “Utrecht heeft een compacte en gevarieerde muziekscene”

Singer-songwriter over VOOR//AAN, schrijven in The Village en drinken in De Bastaard

Aafke Romeijn treedt zelf regelmatig op op Culturele Zondagen. Nu komt ze als bezoeker genieten van Utrecht muziekstad. Wij zochten haar op in De Stadstuin.

“Utrecht heeft een compacte en gevarieerde muziekscene”, zegt ze trots wanneer we haar vragen naar haar perceptie op Utrecht muziekstad. “Muzikanten zijn erg loyaal. Iedereen kent elkaar en deelt repetitieruimtes en neemt met elkaar op. Dat is een fijne sfeer.” Eén van die muzikanten is ReaZun, die op onze VOOR//AAN showcase staat. Aafke is enthousiast: “Hij is een poëtische songwriter met mooie teksten en fragiele beelden. Hij durft het kleine op te zoeken en blaast de traditionele Nederhop daarmee nieuw leven in.” Aafkes overige favorieten uit de line-up zijn I am Oak, Beaux, Judy Blank ('holy shit wat een stem') en Wildebeast.

Dan die eindeloze lijst met locaties. Direct valt Aafkes oog op de Kathedrale Koorschool. “Verrassend, ik ben daar nog nooit binnen geweest. Toen ik lesgaf aan het Christelijk Gymnasium hadden wij heel veel leerlingen van die school. Ik gaf naast Nederlands, muziekles en deze leerlingen kunnen allemaal heel goed zingen en noten lezen.” Volgende: “De Bastaard is het café dat ik in mijn studententijd veel bezocht. Ik maakte zelf theater en woonde in huis met theatermakers. De hele Utrechtse literaire scene hing in De Bastaard, dus het was fijn om daar wat tegenaan te schurken als student.”

De meest bezochte en favoriete plek van Aafke is The Village in de Voorstraat. Daar schreef ze in vijf jaar haar vorige, niet gepubliceerde, boek ‘Het professionele leven van Keetje Kwant’. “Ik woonde klein en vond het prettig om buitenshuis te schrijven. Drie tot vier dagdelen schreef ik in The Village, altijd op de bank voorin de zaak. De koffie en de muziek is er goed, ik ken het personeel en de mensen die er komen voelen als ‘thuis’. Die caféruis aan mijn hoofd werkt prima. Het dwingt me harder te concentreren, vergelijkbaar met in de trein schrijven.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht