LL18: Confidence Man danst op eigen artparty van het jaar

Een beetje fout maar wel lekker

Change-over! Frontvrouw Janet Planet en frontman Sugar Bones gaan ieder hun kant van de stage af in hun colbert met stropdas. Ze zullen terugkomen als bruidspaar, als posh galastel aan de champagne. De formatie uit Brisbane, Australië heeft dit jaar de plaat Confident Music For Confident People uitgebracht en confident, dat zijn ze. Met volle overtuiging voeren ze hun choreografie uit. Ze laten zich zakken aan de microfoon, hangen achterover, doen een shootout waarbij de man neervalt. Dat allemaal in de nooit haperende energie van de show.

Confidence Man is live een beetje fout maar wel lekker. Ze kwamen vorig jaar al bovendrijven met het heerlijke ‘Boyfriend’, een single die Soulwax zo in de mix kan stoppen, waarbij Beck zou vingerknippen. Confidence Man maakt koebel-heavy electronische danspop waarbij LCD Soundsystem ook ergens om de hoek komt kijken. Maar Confidence Man is frivoler. Helemaal live, waar het duo wordt bijgestaan door een drummer en dj gehuld in ondergoed en een brede cowboyhoed met sluier eraan. Confidence Man weet hoe een ontregelend feestje eruit moet zien.

Confidence Man is meteen aan, tot in alle hoeken. De electro zoemt stevig, de danspasjes werken aanstekelijk. Het viertal duwt de tent regelmatig diep in de B52’s-pop en heeft geen moeite om een euforisch pianootje te laten horen zoals die van Robbie Williams in ‘Let Me Entertain You’. Sugar Bones is vocaal minder sterk, maar het draait om Janet Planet die haar teksten als ‘I must confess, I’ve been sleeping with your ex, cause I heard he was the best’ zelfverzekerd uitspreekt. 

HET MOMENT:

Het is muzikaal niet vernieuwend wat Confidence Man doet, maar het zal ze de reet roesten. Tijdens de change-overs gaan dj en drummer extra in partystand. Het werkt simpelweg goed, die twee frontperformers die met hun uitgestreken gezichten malle danspasjes doen. En een fragment van een klassieke dans. Nu kan het nog. In hun volgende outfit vraagt de choreografie om een paar flinke slokken uit het champagneglas. Artpary van het jaar.  

Volg Lowlands in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12