BKS18: Op wereldreis met de surffunktovenaars van Khruangbin

Het exotische trio doet precies de juiste tussenstations aan

De middag is nog maar net begonnen, maar de handen zijn al kapotgeklapt als Khruangbin het grote podium verlaat. Het trio uit Houston, Texas heeft het moment van de dag volledig benut met hun eigenzinnige exotische gitaarpop. Khruangbin speelt grotendeels in een mellow tempo, waarop gewiegd kan worden met het eerste festivalbiertje van de dag, maar gitarist Mark Speer laat ook meteen horen dat er meer aan de hand is. De reverb gaat gierend los. Er mag even gesoleerd worden. Het muzikale plaatje klopt met de kleurrijke kleding en twee bandleden met lange haren en de pony tot aan de ogen. Mark Speer doet graag een stapje richting ventilator. Zijn lokken wapperen in de wind.

In een drie kwartier durende trip mixt Khruangbin Thaise funk van zo’n vijftig jaar geleden met psychedelica, zwoele surfloopjes, classic rock en Arabische invloeden. Het trio reist langs alle werelddelen en pikt ook even de Quentin Tarantino-soundtrackvibe mee. Khruangbin is grotendeels instrumentaal, de bandleden laten slechts wat zwoele klanken in de microfoon los. De ongedwongen funky kant wordt met gemak gevolgd door een moment om de boel bij de les te houden: een harde ruis, een vingervlugge solo. Alles komt samen in ‘Maria También’ waarin het surfgevoel extra fel wordt aangezet. Het trio met bassiste Laura Lee en drummer Donald Johnson heeft de nummers perfect in de vingers. Het zijn exotische tovenaars die ook de achterste rijen volledig weten te bezweren.  

HET MOMENT:
De medley, volledig instrumenteel gespeeld. Komen ze hoor. ‘Regulate’ van Warren G & Nate Dogg, ‘Summer Madness’ van Kool & The Gang, ‘Next Episode’ van Dr. Dre en ga zo maar door. Voor de glimlach én de energietrip. De wereldreis van Khruangbin doet precies de juiste tussenstops aan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12