LL17: De fans van Halsey verdienen beter

Een vlakke popshow voor een bijna lege Alpha

Halsey is in Amerika een popster van formaat, met een hit met Chainsmokers, optredens op grote awardshows en een behoorlijke presence op de roddelblogs. Waarom is het vanmiddag in de Alpha voor haar set dan toch zo leeg? De fans vooraan vragen het zich ook af. 'Sneu', horen we ze zeggen. Dat is het ook wel: in die nieuwe wijd geopende Alpha valt dubbel zo erg op dat er voor Halsey bijna geen publiek op de been is. De fans die er staan zijn echter laaiend enthousiast: jonge meiden, veel met glitterwangen of felgekleurd haar zoals de zangeres het zelf soms ook draagt. Die verdienen beter dan ze vandaag krijgen.

Het plaatje klopt helemaal: een met rozen versierd podium, volledig in het wit geklede bandleden, CO2-kanonnen, confetti en Halsey zelf op lakleren laarzen en met grote gouden oorringen in. Maar het vuur dat haar fans tonen is bij Halsey zelf nergens te bekennen. Ze werkt de gehele show vrijwel uitdrukkingsloos af. Ze zingt goed, ze beweegt soepel en ze kletst met haar publiek, maar het voelt allemaal vlak. Dat is ook niet zo gek, want je moet een taaie zijn om met zo'n groots geproduceerde show op tour te gaan en dan voor een vrijwel leeg veld alsnog een sterk optreden te geven. Het lukt Halsey niet. En haar liedjes, hoewel niet slecht vertolkt, zijn niet genoeg om de show te dragen. Ook de songs blijven hangen in bombastische clichés. Wanneer tijdens de beoogde climax van de show de amper gevulde Alpha bedolven wordt onder een wolk confetti is dat eigenlijk vooral een beetje treurig.

HET MOMENT:
Halsey leidt het nummer 'Heaven in Hiding' in: 'This song is about being really good at fucking! Raise your hand if you can relate!' Er gaan niet meer dan tien handjes de lucht in. Misschien toch een beetje werken aan dat seksuele zelfvertrouwen, Lowlands.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12