3voor12 Gelderland

Popronde 2020 verplaatst naar begin 2021

Start zaterdag 23 januari in Nijmegen

Popronde Nederland gaat dit jaar niet van start in september, maar wordt verplaatst - inclusief huidige selectie - naar begin 2021. De start is nu op zaterdag 23 januari in Nijmegen.

Het Eindfeest in Melkweg Amsterdam blijft staan op zaterdag 28 november 2020 en wordt daarmee een kick-off waarbij bezoekers alvast kennis kunnen maken met de nieuwe lichting talenten.

De Gelderse data voor de Popronde zijn nu: Nijmegen (23 januari), Apeldoorn (29 januari), Wageningen (11 februari), Doetinchem (19 februari), Harderwijk (28 februari), Zutphen (7 maart) en Arnhem (12 maart).

"Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren" geeft Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival, aan. "Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie."

De organisatie verwacht dat de anderhalvemeter-maatregel in het najaar nog altijd van kracht is, en heeft daarom besloten het festival in haar geheel te verplaatsen. Van den Ouweland: "De deadline voor het programmeren van een Popronde ligt zes weken voor aanvang van het festival in een stad. Hoewel Popronde pas in september zou beginnen kwamen de eerste deadlines al snel dichterbij. Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week woensdag, waarin niet duidelijk werd dat de maatregelen werden versoepeld hebben we de knoop doorgehakt om het festival naar begin 2021 te verplaatsen."

Het verplaatsen van Popronde 2020 naar begin 2021 heeft geen gevolgen voor de reguliere editie, die in het najaar van 2021 plaatsvindt en start op zaterdag 11 september in thuisstad Nijmegen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12