3voor12 Zeeland

Evil Empire Orchestra zoekt de randjes op in ‘t Beest

Jazz is nog lang niet dood

Jazzmuziek meets zeemansblues. Zo valt de avond samen te vatten in het Goese poppodium ’t Beest. Twee uitersten, maar ze hebben iets gemeen. Ze zoeken beide de rauwe randjes op. Kortom; het Zeeuwse Morjak en de Gentenaren van Evil Empire Orchestra.

De avond opent met de zeemansblues van Morjak, een nieuw project van zanger Wiebe Radstake (Zinkzand) en leden uit Fam. Janssen en Kaviaar, eveneens van Schouwen Duiveland. Nederlandstalige teksten die gaan over het leven en goed en kwaad licht. Rauw, puur en met humor. De muziek is in het begin lekker onvoorspelbaar, maar dat valt naarmate het optreden vordert wel weg, waarna het concert vrolijk verder kabbelt.

Door met Evil Empire Orchestra. Een sterke frontvrouw met een zeer sterke strot, begeleidt door zeven bandleden, waaronder een blazerssectie en een toetsenist. De band kenmerkt zich door het rauwe onvoorspelbare geluid van jazz, rock en funk. De combinatie van deze mix zorgt voor een gevarieerde set vol met uitspattingen van vrijwel elk bandlid. Van een minutenlange uiterst secure en sublieme pianosolo een drumbattle tussen drums en bongo’s. Een mooi moment in de show: zangeres Kimberly Dhondt vertelt over hun tournee door China. “Je ziet en maakt heel wat verschillen mee in de Chinese cultuur en de mensen aldaar, maar toch zijn wij allemaal één.” Het maakt niet uit wie je bent, de muziek verbind ons allemaal. Met deze wijze les in ons achterhoofd dobbert het optreden voort. Zullen we dansen? Dhondt zoekt de connectie en duikt de zaal in flanerend door de zaal te zwieren, en de meute komt in beweging. De muziek staat, de zang is dik oké, al loopt het Goese publiek er nog niet heel warm voor, gezien het lage bezoekersaantal. Aan de kwaliteit van de muziek heeft het vanavond in ieder geval niet gelegen.
Foto's: Marc Machielse

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12