ESNS20: Remme komt als groot talent uit ei

Nieuweling is achteloos goed bij een van z’n eerste gigs

Opeens is hij er: Remme. De grote onbekende van het festival. De eerste single ‘Get Older’ is nog maar een dag uit. En toch staat hij, vers uit het ei gekropen, als een van de openers met een vierkoppige band achter zich op Noorderslag. De 20-jarige singer/songwriter uit Eindhoven is opgepikt in Duitsland waar de afgelopen jaren is gewerkt aan songs en sound. Hij heeft al een handtekening bij major Universal gezet. Ook zij zien een belofte in hem.

Vrij vroeg om nu al op Noorderslag te staan, nietwaar?
Dat zou je zeggen. In deze formatie is het de tweede show die Remme ooit geeft. Zelf heeft hij wel een voorprogramma bij Kovacs en James Morrison gedaan. Maar er is geen zenuwtrekje bij de zanger uit Eindhoven te bekennen. Remme gaat niet voor de makkelijkste vocalen, maar schiet zonder zichtbare moeite in de kopstem. Muzikaal staat hij er helemaal, net als de band. De onervarenheid spreekt vooral uit Remmes witte kreukshirt, waar u en ik doorgaans in slapen. Vooralsnog maakt Remme zich niet druk over stage presence. Zijn focus: muziek.

Hoe groot is deze belofte?
Die nieuwe single ‘Get Older’ is dus een enorm sterk liedje. De eerste die hij ooit heeft geschreven, aldus de zanger zelf. Remme maakt zijn songs altijd pop en houdt het bewust braaf. Een Adele-achtige pianoballad wordt niet gemeden. Hij klinkt ook nooit als een getergde ziel, hoezeer de uithalen zich hiervoor ook lenen. Hij zingt vooral songs die aan alle kanten kloppen. Zo’n ‘Ghost’ waarmee hij opeens in de kopstem van de kopstem gaat zitten: precies wat het nummer nodig heeft. Remme dwingt zo alle aandacht af. Vele artiesten kunnen vertellen hoe moeilijk het is om Noorderslag te openen, maar Remme krijgt het vers binnengekomen publiek muisstil, helemaal als het alleen hij en zijn gitaar of piano is. Remme is een talent dat vanuit het niets lijkt te komen. Daar mag het publiek van onder de indruk zijn. Zelf is hij het niet.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12