Weird Hit Wonder podcast #3: One Day Fly - I Wanna Be A One Day Fly

Een reeks verhalen over vreemde hits

VPRO 3voor12 en NPO Radio 2 brengen met Weird Hit Wonder een ode aan merkwaardige hits. Aan liedjes die raar zijn, of waarvan het raar is dat het überhaupt hits waren. Liedjes die je nu niet zo snel meer op zal zetten, maar die ooit onwaarschijnlijk populair waren. 3voor12’s Atze de Vrieze vertelt de vrolijke verhalen achter onder andere Mooi Man en Alles Naar De Klote. Vandaag aflevering 3: een uit de hand gelopen grap van team Kopspijkers resulteert in One Day Fly.

Let op: aflevering 1 en 2 werken bij sommige mensen niet op Spotify. Check hem vooral op een van de andere podcastplatforms.


Aflevering 1: DJ Madman - Meisje (Je Bent Zo Lelijk Als De Nacht)
Wat zeg je tegen een lelijk meisje om indruk te maken? Echt een objectief lelijk meisje, want ja, die bestaan. Gewoon de waarheid? Met die gedachte speelt deze lucky hitvan DJ Madman, een witte jongen uit Arnhem die zomaar de grootste hit scoort met een muziekstijl die overwaaide uit de Antillen.

Aflevering 2: Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man
Twintig boeren uit Tuk schrijven een jubileumlied voor hun favoriete kroegbaas. Gewoon, zoals we dat allemaal wel eens doen. Maar deze keer groeit dat geintje uit tot een landelijke hit, waar zowel de stad als het platteland voor valt.

Aflevering 3: One Day Fly - One Day Fly
Het cabaretteam van Kopspijkers windt zich op. Over belangrijke dingen, maar ook over het nieuwste fenomeen op de commerciële tv: talentenjachten. Manipulatie, kinderarbeid, een schande voor de goede smaak, zeggen ze. En: dat kunnen wij ook.

Aflevering 4: Ronald - Transseksueel
Wie in 1993 midden op het Rembrandtplein ging zitten, hoorde uit elke kroeg hetzelfde lied: hij is een transseksueel, hij werkt in een bordeel. Al decennialang worden in Amsterdamse kroegen schuine liedjes gezongen. Maar deze keer ging heel Nederland voor de bijl voor een heerlijk plat volksnummertje.

Aflevering 5: Euromasters - Alles Naar De Klote
Het is 1992, het oerjaar van de gabber in Nederland. In Rotterdam wordt de house steeds harder en sneller, en er begint een scheur te ontstaan in de scene. Op een melige avond weten twee jongens uit Heemstede en Uithoorn een klassieker te maken die alles vat wat in die tijd belangrijk was, en zelfs wat nog zou komen.

Weird Hit Wonder is te luisteren vanaf woensdag 21 oktober op alle podcastplatforms (waaronder Spotifyen Apple), NPO Radio 2 en 3voor12.

Oh en nu je toch in de 90s nostalgie zit: Henny Huisman en Marijn Frank presenteren vanaf 29 oktober op NPO 3 'Een programma over de jaren negentig'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12