steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Het nieuwe No Man’s Land

’We willen de regio verrijken met nieuw muzikaal en creatief talent.'

Productieplatform De Coöperatie is bedenker, initiator en uitvoerder van No Man’s Land, een jaarlijks terugkerende muziekconferentie. Dit jaar is het evenement (29 november) voor het eerst in TivoliVredenburg en heeft het een iets andere opzet. Projectleider Tim van Reyswoud vertelt wat No Man’s Land precies inhoudt en wat nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wat is No Man's Land?

"No Man’s Land biedt makers en professionals uit de muziekwereld de kans om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en kennis te delen. Het programma bestaat uit de Expertmeeting en Muzikantenmarkt. Tijdens de Expertmeeting gaan muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers, branchedeskundigen, kunstvakonderwijs, fondsen en andere experts met elkaar in gesprek om tot nieuwe successen voor de toekomst te komen. In vijf deelsessies worden uiteenlopende actualiteiten ter discussie gesteld.”

De Muzikantenmarkt is nieuw. Wat houdt dit onderdeel in en wat is de meerwaarde ervan?

“Tijdens de Muzikantenmarkt wordt de nieuwe generatie makers en muziekindustrie-professionals voorzien van kennis en praktische tips door middel van panelgesprekken, flitscolleges en inspiratiesessies. Bezoekers krijgen tevens de kans om persoonlijk advies in te winnen tijdens Het Spreekuur. Hier kunnen ze bijvoorbeeld hun demo pitchen aan hun favoriete producer, releaseplan voorleggen aan een manager of Instagram-account presenteren aan een social media expert. De middag wordt afgesloten met het Musicmaker Demopanel: alle demo’s die op het podium uit de bak worden gegrabbeld, ontvangen feedback van een panel."

Waarom is No Man's Land verhuisd naar TivoliVredenburg?

“We hebben de ambitie om een structureel productieplatform aan te bieden voor de regio Midden-Nederland. TivoliVredenburg is hierin een uitgelezen en sterk zichtbare partner. Samen met de Gemeente Utrecht en het creatieve veld in Utrecht bouwen we aan het verhaal van de Utrechtse creatieve voorhoede. Eerdere edities van No Man’s Land vonden plaats in Kytopia. De overgang van de sfeervolle en intieme Oudegracht naar het grote state of the art pand is een uitdagende stap, maar voelt ook goed en natuurlijk. We zijn met open armen ontvangen en blij met de samenwerking.”

Het volledige programma, showcases (o.a. VALENTINO.) en tickets staat op de website van De Coöperatie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht