Eefje de Visser terug met broeierige, ongrijpbare zeemeerminmuziek

Dit weekend op Pukkelpop, daarna Into The Great Wide Open en een stap dichterbij album vier

Vandaag komen we een stapje dichterbij Eefje de Vissers vierde studioalbum: ‘Lange Vinnen’ is het tweede nummer, compleet met cult-achtige videoclip. Mysterieus met ongrijpbare teksten zoals we van de Visser gewend zijn, en zwoel en poppy als eerste single 'Zwarte Zon'. De sfeer is warm en broeierig, aangedreven door lage bas-synths en vol watermetaforen. Voor het opnemen van de clip met zeemeerminachtige choreografie werd heel toepasselijk Gents badhuis Aqua Azul als setting gebruikt.

Een puberale boys-chasing-girls zomeravond aan het water, waar de hormonen en groepsdruk de interacties leiden, daar doet het je aan denken. ‘Ja, dat zit er onder andere in,’ nuanceert Eefje de Visser. ‘Het is een beeld dat ik had, een herinnering van mijzelf. Zo’n herinnering van boys-chasing-girls.' Maar het nummer gaat meer over het volledige coming of age-sentiment: 'Ik denk dat het een ding is van onze generatie, dat we forever young willen zijn, maar dat dat op den duur ook ook iets benauwends kan zijn. Omdat het ook voor altijd in een soort comfortzone willen blijven betekent. Het is mooi om jong te zijn, maar het heeft ook de kant die nog onvolwassen is en waarin bijvoorbeeld jaloezie een rol speelt. Mentale volwassenheid en de onafhankelijkheid die daarbij hoort vind ik heel bevrijdend, persoonlijk.’

Dit weekend is Eefje de Visser te horen op Pukkelpop met nieuwe bandleden uit nieuw thuisland België bij elkaar bracht. Verwacht in die set zowel nieuw als oud materiaal, en een warme mix van veel synthesizers en samenzang. 

Na Pukkelpop is Eefje de Visser nog te zien op Into The Great Wide Open. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12