3voor12 Breda

BB18: Steev 'N Sound is een ontdekking voor velen

Swing, jazzy en rock onder Nederlandstalige hiphop

Steev, hij heeft een solo-project, maar ook z'n matties uit Breda en Rotterdam opgetrommeld om samen nieuwe muziek te maken. Op dezelfde dag als deze show hebben ze drie tracks op Spotify gezet, die meteen voor het publiek gespeeld kunnen worden.

Het is gemoedelijk voor het Future Podium. Steev kan lekker babbelen. "Ook tijdens de revolutie wordt gewoon gedanst", zegt hij nadat hij oproept om een vuist in de lucht te steken als je de track 'Rode Draad' voelt. Hij spreekt de jongens tegen het podium aan. "Als je niet weet wat je moet doen, kijk naar hen!" zegt hij tegen de achterste rijen. De tieners proberen hun favoriete Fortnitedansjes, eentje doet zelfs de worm -  op de swingende muziek van de groep. 

Die swing is er vooral in het begin. De band klinkt daar bijna jazzy, maar hoe verder in de set: hoe meer rockmuziek er tussen sijpelt. Maar welk muziekgenre ook voorbijkomt, het blijft zwoele, Nederlandstalige hiphop over de gedachten van de frontman. En op die gedachten is het feest, want de heupen gaan los, en woorden worden teruggeroepen als Steev daarom vraagt. Steev 'N Sound is een ontdekking voor velen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12