steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Niekse presenteert zichzelf wederom uitstekend in broeierig Otis Park

Niekse is gewoon Niekse en dat is altijd goed voor een ruime voldoende

Niekse is een echte local en hij is één van de leden van het Nijmeegse liedjescollectief. In maart bracht hij een eerste langspeler uit vol warme, kalme folkliedjes: The Carnage Lane. Hij mag daarom natuurlijk niet ontbreken in deze Nijmeegse feestweek. Later deze week staat hij nog op het Valkhof Festival, maar 3voor12Gelderland nam alvast een voorproefje in het Otis Park.

Niekse is vandaag gewapend met akoestische gitaar en mondharmonica, en krijgt in het verhitte Otis Park (Kronenburgerpark) een kans om de mensen te overtuigen. Onder een als huiskamer ingericht tentdoek neemt hij rustig plaats. Met enige zelfspot is hij zich bewust van de clichés die hij soms aandoet als liedjesschrijver. Een liefdesliedje, een politiek liedje, maar er is duidelijk meer en met de zelfspot doet hij zichzelf echt te kort. Zijn liedjes zitten buitengewoon goed in elkaar, zijn geduldig en bevatten interessante teksten. Enkel bevestiging voor de lokale muziekvolgers die Niekse hoogstwaarschijnlijk al een tijdje in het vizier hebben, maar er komt ook wat geklap van de zonaanbidders in het gras.

Het geluid uit de speakers is overigens niet geweldig deze middag. Maar als je daar doorheen prikt hoor je de kracht van bepaalde tracks. Vandaag valt liefdeshommage ‘Go’ in positieve zin op. Helaas stroomt er niet echt publiek toe in Otis Park, maar dat ligt dit keer in ieder geval niet aan de gespeelde muziek. Niekse zorgt hier voor een van die pareltjes buiten het Valkhof Festival, verstopt in alle programmeringen door de stad.

HET MOMENT:
Afsluiters ‘Bad Luck Apollo’ en ‘Snow Globe’ zijn vaste prik voor Niekse en dat is zeker terecht. Luisteraars komen overeind van hun picknickkleedjes en luisteren aandachtig: dit had makkelijk nog even door kunnen gaan. Donderdag op het Valkhof dan maar.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland