Death Grips raast over BKS19 heen

De meest compromisloze band van deze editie

Terwijl we hier op Best Kept Secret staan, denken we even terug aan de man (of vrouw) die in 2012 bedacht dat het een goed idee was om Death Grips te tekenen bij major label Sony. Hoe dan? Deze band, met deze muziek, die hysterische mix van punk, messcherpe beats en militante rap. Wat was het idee? Dat Death Grips arena's zou gaan vullen?

Death Grips is de meest compromisloze, ongemakkelijke, ruwe en surrealistische act van deze BKS. Met MC Ride als niet te stoppen frontman, brullend, rappend, zijn magere lijf uitstrekkend naar achteren. Drummer Zach Hill die speelt met zijn ellebogen tot achter zijn oren, fel en snel. Een beetje Death Grips nummer duurt kort en gaat direct over in het volgende, en zo jast het trio er in een uur een stapel songs doorheen waarvan de titels er totaal niet meer toe doen.

Het werd natuurlijk helemaal niks met die major label deal. Death Grips sloopte het systeem niet van binnen zoals beloofd maar schopte wel stennis, lekte zijn eigen album, vloog eruit, hief zichzelf op en kwam weer bij elkaar. Een ding moet je die A&R manager nageven: hij zag een unieke en fascinerende band die iets doet wat niemand anders doet en die in alles iets destructiefs uitstraalt. Ook op Best Kept Secret loopt daar de tent lang niet voor vol, maar de fanatieke fans vooraan kregen wat ze wilden,  een wervelwind van een uur.

HET MOMENT
Ehm, ja. Geen volle tent dus, maar wel een grote. En dat betekent een barrière van drie meter tussen de rapper en zijn publiek. Die overbrugt hij niet, en dat zou je wel verwachten.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12