3voor12 Gelderland

Nieuwe release: De Staat x Rico & Sticks - 0.0

Track uit headline show Lowlands vandaag uitgebracht

Stond je ook middenin de kolkende massa bij de Lowlands-headline show van De Staat en zag je daar Rico & Sticks opdraven voor een ware raprockband cross-over, dan zal dit nummer je niet ontgaan zijn: in deze versie van '0.0' brengen de Zwolse rappers hun spitsvondige flow over de georganiseerde chaos van De Staat, waarin een gefreakte riff en loeizware drums elkaar vinden in een track die gemaakt lijkt te zijn voor de cirkelpits die zich bij ieder optreden van De Staat in het publiek vormen – alhoewel het natuurlijk de vraag is of Rico & Sticks vaker zullen opdraven voor een live-versie van de track.

'We hadden natuurijk Rico & Sticks gevraagd om iets speciaals te doen voor Lowlands,' vertelt Torre Florim van De Staat. 'Toen ik door hun repertoire heen ging, sprong '0.0' er voor mij wel uit. Vlak na de show zei Sticks: "Hey, we moeten die track droppen, man." Toen dacht ik: "Ja, je hebt gelijk." De weken erna zijn we de studio in gegaan en hebben we het goed opgenomen. Lowlands met Rico & Sticks voelde bijna als het begin van iets, dus het voelde wel goed om er nog even iets meer mee te doen en die track uit te brengen. Ik weet niet of er nog meer tussen De Staat en Rico & Sticks gaat gebeuren, maar het smaakt wel naar meer.'

Luister ‘0.0’ hiernaast. Hier kun je ook het 3voor12 verslag van de headline-show van De Staat teruglezen, en in dit filmpje kun je het hele proces erachter zien, van repetitie tot het moment dat ze weer van het podium afstijgen. Oh, en hier kun je natuurlijk de hele show van begin tot eind terug kijken. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12