BKS17: The Homesick maakt van zondag onrustdag

Een uitstekend bord gruis voor het ontbijt

Het is een bijzonder weekend voor Dokkum. Zaterdag vond na een jaar afwezigheid de 38ste Dokkumer Brandweerrally plaats. Vandaag, de dag des Heren, staat het plaatselijke The Homesick op het Best Kept Secret-festival. Het trio betrekt de woonplaats er geregeld bij. In de lekker lullige videoclips lopen ze er door de straten en weilanden, in de teksten wordt zelfs Bonifatius aangehaald. Maar muzikaal haalt The Homesick het ergens anders vandaan: het Verenigd Koninkrijk.

Het is een uitstekend bord gruis dat het Best Kept Secret-publiek in de vroege middag krijgt geserveerd. De shoegaze, de noise, de postpunk: XTC, de Happy Mondays of het Nederlandse Rats on Rafts zijn nooit ver weg. Onverschillig kijken ze voor zich uit alsof de gedachten alweer bij de busreis terug zitten. Het is niet verwonderlijk dat Erik Woudwijk, voor een drummer opvallend onbewogen, een Fat White Family t-shirt draagt. De spanning wordt vastgehouden met de muziek. De dubbele zang van Elias Elgersma en Jaap van der Velde is soms lijzig met echo maar komt ook geregeld diep uit te strot. Het is geen hitmateriaal wat op het dit jaar verschenen Youth Hunt staat, maar who cares, want het heeft genoeg dynamiek en een gezonde dosis fuck you.

HET MOMENT:
Altijd fijn als The Homesick extra aanzet. In de shoegaze zit natuurlijk het bezwerende, maar als Elgersma en Van der Velde het uitschreeuwen is de Dokkumse verveling voelbaar. Die moet natuurlijk verwerkt worden. Daar is meer voor nodig dan een Brandweerrally. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12