3voor12 Utrecht

Siep van Rijswijk nieuwe programmeur Stathe

"Ik kan niet wachten tot ik mag beginnen"

Siep van Rijswijk begint op 1 september als de nieuwe programmeur van eetcafé Stathe. Hij neemt het stokje over van Robin Rump. “Ik ben echt trots op wat Robin daar de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd.”

De frontman van Melonhead en presentator bij club 3voor12 Utrecht programmeert vanaf september acht bands per maand. “Ik vind het een geweldige plek. Het is een mooie springplank voor bands die nog net te klein zijn voor EKKO. En het is ook geweldig dat er nog een plek in de stad is waar je gratis naar opkomende bands kan luisteren.” Siep gaat geen andere koers varen dan zijn voorganger. “Het blijft hetzelfde, maar met een frisse blik. Het zal vooral op livemuziek gericht blijven. Ik ga geen Lil Kleine-achtige acts programmeren. Ik ga wel kijken hoe breed ik kan gaan. Het zou wel kunnen dat ik een rapper met band programmeer.”

En dat is niet het enige. Samen met Rump gaat hij ook een wekelijkse bluesavond in Back & Fourth programmeren.“Die avond gaat Blue Thirsty heten en daar programmeren we blues in de breedste zin van het woord.” De liefde voor het genre kwam al vroeg. “Het eerste festival dat ik met mijn vader bezocht was de bluesroute. Ik wil de liefde voor blues weer laten opbloeien in Utrecht. Het wordt een avond waarop je zowel kunt dansen als zittend met een whisky van de muziek kunt genieten.” Met de komst van de bluesavond vervalt de jazzavond op woensdag.

Uit zijn enthousiaste manier van vertellen, blijkt dat hij er erg veel zin in heeft. “Ik kan niet wachten. Ik heb al heel wat bands in mijn roster.” Of Melonhead er in de toekomst ook nog speelt, weet hij niet. “Ik ken in ieder geval de boeker erg goed”, grapt hij.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12