steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Ismena Goossen omarmt de pijn in nieuwe single ‘Breathe Me’

Verlies van levenslust resulteert in melancholische melodieën met Caribisch tintje

Singer-songwriter Ismena Goossen brengt dit weekend haar single ‘Breathe Me’ uit. Het nummer is onderdeel van haar gelijknamige debuut-EP die later uitkomt. Goossen, die studeert aan de Nederlandse Pop Academie, heeft de inspiratie gehaald uit de nodige tragedie in haar leven.

Die tragedie is voelbaar in iedere klank van het nummer. De zware pianonoten bieden een contrast met haar hoge stemgeluid, wat zorgt voor een droevige ondertoon. ‘They broke me, controlled me, left me dying…’. Het zijn hartverscheurende teksten die vragen om uitleg. “Het nummer gaat over de mensen in mijn omgeving die me telkens weer teleurstellen. Mensen die mij consumeren en daarbij alle energie en levenslust uit me trekken”, vertelt de zangeres. Tegelijkertijd lijkt Goossen vrede te hebben met dit verlies. ‘Now I am trying to get along… …So I will try to carry on.’ “Het gaat erover dat ik het accepteer. Ik laat het los en voel me thuis in de pijn.” De melancholie in dit nummer gaat ook hand in hand met her en der Caribische klanken, wat een gepast gevoel van hoop creëert.

Goossen haalt niet alleen inspiratie uit deze tragedie om haar heen, maar ook veel uit de natuur. “Het gaat voornamelijk om de omgeving rond het Utrechtse Gagelbos waar ik graag kom. Hier heb ik ook mijn videoclip opgenomen, die later zal uitkomen. Deze plek versterkt bij mij het gevoel van acceptatie, wat dus ook als thema terugkomt in het nummer.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht