Uitspraak: 20 jaar cel en tbs voor doden rapper Feis

Rechtbank neemt strafeis van het OM over

De 26-jarige Silfano M. is vandaag in de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs voor het doodschieten van rapper Feis. Hiermee wordt de eis van het OM van twee weken geleden ingewilligd. Bij de schietpartij raakte de broer van de rapper zwaargewond, maar hij overleefde het. Ook heeft M. een maand eerder bij de afrit Schiedam zonder aanleiding een personenauto beschoten waar een agent in opleiding in zat.

Op de Nieuwjaarsnacht van 2019 werd de rapper, wiens echte naam Faisal Mssyeh is, doodgeschoten. Mssyeh en zijn broer zouden om 4.00 een woordenwisseling met een bekende van M. hebben gehad waarna M. onmiddellijk zijn wapen pakte en viermaal schoot. Feis overleed aan aan kogel in zijn rug. De verdachte is maanden voortvluchtig geweest tot de politie hem oppakte in Limburg.

De dood van Feis bracht een grote schok teweeg in Rotterdam en in de hiphopscene. De talentvolle rapper debuteerde in 2014 met het album Hard van buiten, gebroken van binnen op Top Notch. Op zijn hetzelfde jaar verschenen EP Gebouwd voor dit deden onder andere Winne en Hef mee. Op verzoek van Feis’ moeder heeft Winne in de maand van het fatale incident ‘Dankbaar’ uitgebracht, een samenwerking met Feis. De opbrengsten gaan naar een stichting die is opgericht ter ere van de overleden rapper.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12