Kijk terug: Emil Landman live in 3voor12 Radio

Singer-songwriter trok naar de poolcirkel voor zijn nieuwe EP

Een rasechte wereldreiziger is-ie, Emil Landman. Voor zijn vorige album An Unexpected View ging hij met de trein door Rusland, Japan en Amerika om liedjes te schrijven. Zijn aankomende EP kwam weer van ver: Emil trok naar een piepklein Noors eilandje richting de poolcirkel, bouwde daar een provisorische studio, en nam twee EP's op geïnspireerd door de heftige seizoenswisselingen in het hoge noorden. De eerste daarvan, Vinter, komt vrijdag uit. Een dag eerder kwam hij langs in 3voor12 Radio om een voorproefje ervan te geven.

Emil speelde twee nummers live in 3voor12 Radio, plus een exclusieve online track. Je kunt de hele set van drie songs hier terugkijken. 

Ook sprak hij met Wijnand over zijn Vinter en Sommer EP's, waarom hij zo graag de wereld over gaat om muziek te maken, en hoe je met slechts twee koffers aan apparatuur een plaat opneemt: 'We hadden bijna geen instrumenten mee, dus heel veel sounds die je hoort komen uit dat huisje. Op een gegeven moment hadden we een kickdrum nodig - dat werd dus een pollepel tegen een matras.' Kijk dat interview hier terug.

Meer livesessies uit 3voor12 Radio? Check ze hier allemaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12