3voor12 Gelderland

Landelijke jazzfestivals bundelen krachten met International Music Meeting Festival

Eind oktober in Nijmegen en Rotterdam

Een aantal bands dat op het programma stond van het afgelaste International Music Meeting Festival 2020 treedt eind oktober alsnog op op Festival Jazz International Rotterdam (30 en 31 oktober) en Festival Jazz International Nijmegen (29 oktober - 1 november). Met de bekendmaking van de eerste namen, beloven de drie samenwerkende festivals een programma vol muzikale ontmoetingen, nieuwe projecten en jong talent, in een livesetting en voor een livepubliek.

In samenwerking met International Music Meeting Festival is de in Athene woonachtige Nigeriaanse gitarist Adedeji Adetayo uitgenodigd om een band samen te stellen. Adedeji woonde enige tijd in Nederland en studeerde in 2012 af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Ook vanuit Music Meeting op het programma van beide festivals: de experimentele en genre-vrije improvisatiemuziek van het Berlijnse duo Witch ‘n Monk. Bij het concert in Nijmegen is altviolist en Boy Edgarprijswinnaar Oene van Geel te gast bij het duo. In Rotterdam wordt Witch ‘n Monk gekoppeld aan Jorrit Westerhof, frontrunner van de Rotterdamse ‘impro’.

Premières
In Rotterdam worden twee nieuwe producties ontwikkeld die op beide festivals in première gaan: met Jo Goes Hunting XL transformeert drummer en componist Jimmi Hueting zijn indie-rock band Jo Goes Hunting naar een groot jazzensemble. Een andere festival-special is ‘Enkuentro’, het samenwerkingsproject van de Curaçaose pianist Randal Corsen met het New Rotterdam Jazz Orchestra.

The Pack Project
Het jaarlijks terugkerende Pack Project wordt dit jaar vorm gegeven door saxofoniste Alba Gil Aceytuno. Met The Pack Project wordt zij uitgedaagd een compleet nieuwe band te formeren (‘Pack’), nieuwe muziek te schrijven, een artistieke droom waar te maken en dit in Rotterdam en Nijmegen te presenteren. Tijdens het traject wordt ze begeleid door Jazz International Rotterdam.

Meer namen en start kaartverkoop worden op een later tijdstip bekend gemaakt.  Programmatoelichting is te vinden op www.fjir.nl, www.fjin.nl en www.musicmeeting.nl

COVID-19
Aan de hand van het veiligheidsprotocol voor de podia en de actuele voorschriften van het RIVM biedt de organisatie muzikanten en medewerkers een veilige werkomgeving en zorgt ze ervoor dat het publiek op een veilige manier van de livemuziek kan genieten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12