steun 3voor12
3voor12 Utrecht

My Blue Van maakt soundtrack voor theatervoorstelling

"Het is apart om een voorstelling met jouw muziek erin te zien"

My Blue Van maakte de soundtrack voor de theater/circus-voorstelling PIT van TENT Theaterproducties. Een heel nieuwe uitdaging voor het Utrechtse drietal.

TENT Theaterproducties zag My Blue Van optreden bij Vrije Geluiden. “Naar aanleiding van dit optreden stuurden ze een mail met de vraag of wij de muziek voor de voorstelling PIT wilden maken,” vertelt zanger en gitarist Bas Beenackers. “Wij waren meteen heel enthousiast.” Afgelopen vrijdag 6 juli ging de voorstelling in première. “Dat was heel leuk. Het is wel apart om een voorstelling te zien waar jouw muziek in zit. Het was voor ons de eerste keer dat we zoiets hebben gedaan.”

De voorstelling duurt 35 minuten, waarvoor de band zo’n 30 minuten aan muziek schreef. “We kregen veel vrijheid bij het maken. We kregen wel aanwijzingen over wat de voorstelling over moest brengen en waar een stilte moest zitten. Uiteindelijk hebben we wat kleine dingen aangepast om het beter bij de voorstelling te laten aansluiten,” legt Beenackers uit. “Er zit bijvoorbeeld een stuk in met een opbouw van rustig en zacht naar hard en chaotisch. Dat laatste stuk was in eerste instantie té chaotisch. Uiteindelijk zijn we op een middenweg uitgekomen.”

Het maken van de muzikale begeleiding was een nieuwe ervaring voor de band. “Normaal maak je popliedjes van 3 of 4 minuten, maar dat paste hier niet. Nu hebben we vier stukken gemaakt van ongeveer 7 minuten. Drie instrumentale nummers en eentje met tekst.” De nummers zijn ontstaan in de oefenruimte van de band. “Onder andere door te jammen,” vertelt Beenackers. “En een aantal dingen die ik al had liggen hebben we verder uitgewerkt.”

De band wil het nummer met tekst graag uitbrengen. Wanneer ze dat gaan doen is nog niet zeker. Wel zijn ze aan het kijken of het mogelijk is om een clip bij het nummer te maken met de spelers uit de voorstelling. 

Te zien: PIT van TENT Theaterproducties met muziek van My Blue Van. 14 t/m 21 juli Over Het IJ Festival in Amsterdam. Ook nog te zien in Diepenheim en Tilburg. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht