3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Saranne - Dagen dat het anders gaat

Eerste single aanstaand nieuw album i.s.m. Kroese Records

De Nijmeegse singer-songwriter Saranne presenteerde deze week haar nieuwe single ‘Dagen dat het anders gaat’. Het is de eerste single afkomstig van het gelijknamige, Nederlandstalige album dat 24 januari 2020 uitgebracht wordt in samenwerking met Kroese Records.

‘Dagen dat het anders gaat’ gaat over de momenten in je leven waarop je soms zo druk bent, dat je het gevoel hebt dat je van alles mist wat je niet wilt missen. Dan wil je het anders of dan wil je vluchten. Wanneer de hele boel uiteindelijk in elkaar dondert, komt het besef dat ook dit leven is. Dan zie je dat het oke is en, nadat je dan eindelijk bent opgekrabbeld, eigenlijk zelfs wel mooi.

‘Dagen dat het anders gaat’ is de eerste single van het gelijknamige album dat 24 januari zowel fysiek als digitaal uitgebracht wordt in samenwerking met Kroese Records. De albumpresentatie is op zaterdag 25 januari in het Nijmeegse huis voor de kunsten ‘De Lindenberg’.

Over Saranne
De Nijmeegse Saranne neemt in 2007 haar allereerste demo op This is me. Met alleen stem en gitaar worden acht liedjes live ingespeeld. Deze ep brengt ze in 2008 uit in eigen beheer. Dat Sarannes roots in Limburg liggen, is te horen in haar gevoelig gebrachte cover van het nummer 'Peel in Brand' van Rowwen Hèze. Ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, Americana- en bluesvoorbeelden.

In 2012 brengt ze Feathers & Fools uit. Op dit album is BJ Baartmans verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie. Ze sluit dit album Nederlandstalig af met het zeer verrassende ‘Ga dan’. Op het in januari 2020 te verschijnen Dagen dat het anders gaat werkt Saranne weer samen met BJ Baartmans. Er is nu echter één heel groot verschil: het album is volledig Nederlandstalig. Deze keuze moest er een keer van komen, want juist in het Nederlands kan Saranne haar liefde voor literatuur en poëzie combineren met haar muziek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12