3voor12 Gelderland

All female rootsband Bootleg Betty komt met tweede single

Release full length debuutalbum vrijdag 23 oktober 2020

De vrouwelijke rootsband Bootleg Betty brengt vandaag haar nieuwe single ‘Mockingbird’ uit. Het is de tweede single van het op vrijdag 23 oktober te verschijnen album Soul Searching.

In het nummer Mockingbird (Engels voor spotlijster) prijst Bootleg Betty een mockingbird die haar eigen geluid laat horen. Waar een mockingbird doorgaans wordt geprezen om haar briljante imitaties, is dit nummer juist een eerbetoon aan een mockingbird die haar eigen geluid laat horen én een eerbetoon aan de moed en de volharding die er voor nodig is om bij dat eigen geluid te blijven.

Het uit vijf vrouwen bestaande Bootleg Betty is al jaren actief op de Nederlandse podia. Vijf jaar geleden bracht Bootleg Betty hun debuutep Left the Barn uit. Aan het begin van dit jaar neemt de band, samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt, hun intrek in de Galloway Studio in Nijmegen. Daar werkt Bootleg Betty aan Soul Searching, hun eerste full length album. Het uitbrengen daarvan staat gepland voor vrijdag 23 oktober. De dag daarna zal in Brebl Nijmegen de albumrelease gevierd worden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12