3voor12 Utrecht

Blaudzun over VOOR//AAN: “Ik moet BEAUX een keer checken.”

Johannes Sigmond over zijn liefde voor The Village en Utrecht muziekstad

Johannes Sigmond, alias Blaudzun, zit met een dampende kop koffie bij zijn vrienden van The Village. Hij heeft een belangrijk advies voor de bezoekers van Utrecht Centraal aanstaande zondag. “Er is zóveel te doen. Je moet niet hebben dat je de dag erop hoort dat je allemaal mooie dingen gemist hebt. Óf je moet het programmaboekje uitspitten, óf je moet er blind ingaan.”

Welke locaties spreken je aan?
“Als ik puur op locatie zou selecteren: het Wolvenplein en The Village. Het Wolvenplein is een toffe locatie en alle goede koffiezaken beginnen met goede mensen. Ik ken deze jongens al heel lang. Lang geleden ging Angelo zelfs wel eens mee op tour. Dan jatte hij het busje van z’n pa en gingen we naar Luxemburg. Het zijn jongens die met passie aan iets werken. Ze hebben een heel goede smaak in koffie en muziek.”

Welke acts zou je graag willen zien?
“Ik heb BEAUX nog nooit live gezien. Ik had een best wel gekke ontmoeting met ze. Ik speelde met twee van die jongens op de herdenking van Eberhard van der Laan. Ik werd door het Concertgebouworkest gevraagd om 'Rebellion (Lies)' van Arcade Fire te spelen. De bassist van dat orkest is de vader van een van die jongens en ze speelden zelf ook mee. Toen dacht ik: ik moet ze nog een keer gaan checken.”

Je hebt een lang verleden met de stad die op 3 juni haar muzikale kleurkaart presenteert. Wat vind je tof aan Utrecht muziekstad?
“Klopt. Ik kwam als zestienjarige al bij White Noise aan de Choorstraat om platen te luisteren. Als ambitieuze muzikant is Utrecht echt perfect. Je kunt in cafés spelen en daarna een support doen in EKKO, doorgroeien naar headlinen in De Helling en uiteindelijk kun je naar TivoliVredenburg. Alle stapjes die je nodig hebt als artiest kun je in deze stad zetten. En dan hebben we het nog niet eens over dB’s en ACU gehad.“

Weten wat er op 3 juni nog meer op het VOOR//AAN programma staat? Klik hier voor de volledige line-up.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12