3voor12 Gelderland

Video- en singlepremière: DOLS - Go Back

Voorproefje van live-ep HQ die 24 april verschijnt

Vandaag, 17 april 2020, verschijnt de single en livevideo 'Go Back' van het Nijmeegse duo DOLS. Het is de voorloper van hun live-ep HQ die 24 april uitkomt en 6 nummers bevat. HQ verwijst naar Honig Quarter, de plek in Nijmegen waar De Smeltkroes zich bevindt en waar de live-ep en video zijn opgenomen tijdens de Smeltsessies. Die muzieksessies zijn het geesteskind van Nijmegenaar Roy Soetekouw.

DOLS bestaat uit de broers Chris en Stijn Dols. Ze brachten in 2016 hun titelloze debuut-ep uit en in juni 2019 het album Two & One. In tegenstelling tot op hun platen, waar de gebroeders samenwerkten met gastmuzikanten, hadden ze in De Smeltkroes slechts één extra gitarist er bij: Bart Willemse, eveneens uit Limburg afkomstig en ook in Nijmegen woonachtig. Aan alle Smeltsessies-tracks is een speelse draai gegeven, bijvoorbeeld door ritmes of tempo’s te wisselen. Deze en veel van de andere DOLS-nummers zijn geschreven vlakbij De Smeltkroes, aangezien de broers er in de buurt wonen.

Roy Soetekouw over de video: “Ik heb elementen verwerkt uit de directe omgeving: het water van de Waal, de luchtpartijen boven de Honigtoren, en de materiële vergankelijkheid van het complex zelf. Zo is deze derde editie van de Smeltsessies ook een ode geworden aan een stukje Nijmegen dat weldra grotendeels onder de sloophamer verdwijnen zal.”

Op vrijdag 17 april verschijnt met de release van de single 'Go Back' het eerste beeld en de bijbehorende muziek van de Smeltsessie met DOLS. 24 april verschijnt de live-ep HQ.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12