3voor12 Leiden

Nobel Award voorronde 1

Versterker op 11

Vrijdag 26 oktober vond de allereerste voorronde van de Nobel Award plaats, in de Qbus, met, op volgorde van opkomst, Sunday at Eight, An Adverse Copy, Rascal, Nova Child en Downtown District.

Sunday at Eight is erg goed in wat ze doen. Af en toe neigt de muziek naar soul, af en toe naar indie, dan naar jazz. Ze zijn enthousiast en een tikkie verlegen. Dat hoeft niet erg te zijn, maar wel als het muzikaal verdeeld publiek er doorheen gaat praten. Misschien moeten de heren iets meer werken naar een climax om het minder saai te maken? Al met al zijn de sounds dik in orde en spelen ze eigenlijk heel goed.

Stoner-bluesrockband An Adverse Copy komt van de Herman Brood Academie. We horen een grote invloed van Queens of the Stone Age in vrijwel alles wat ze doen. Goede licks, stevige drums en een lekkere bas maken de muziek aangenaam, maar niet erg vernieuwend.

Rascal vindt hun oorsprong in pop- en rockmuziek. Met een sterke frontman en energieke bassist begeleiden ze het publiek naar een hoger niveau. De goede songs en sound missen soms nog karakter, maar spelen kunnen ze zeker.

Grungeband Nova Child heeft een flinke dosis karakter. De gitaar en bas vormen een stevige edge bij de strakke bombastische fundering van de drums. De sfeer zit er goed in, de energie is duidelijk aanwezig en frontman Gijs weet je bijna in een psychose te brengen met zijn zang en gitaarspel. Een band waarbij de versterker eigenlijk op 11 moet staan.

Downtown District is de beste afsluiter deze avond. Ze spelen poppunk alsof ze het uitgevonden hebben en iedereen gaat los. Punk is dead? Dacht het niet. Deze jonge honden kunnen het nog eens ver schoppen. Misschien (zoals de jury zei) een duidelijke frontman uitkiezen en ze zijn klaar voor Jera on Air.

*tromgeroffel*

Publiekswinnaar: Downtown District – 7 december, halve finale in de Qbus
Jurywinnaar: Nova Child – 23 december, finale in Gebr. de Nobel

De tweede voorronde is op 10 november in de Leidse Lente.

(Maaike van der Voort)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12