LL18: Bazart blijft niet lang boeiend

Belgische synthband speelt festivalbingo

Goed voorbeeld doet volgen, zo blijkt wel uit de vloedgolf Belgische synthpopbands die in navolging van Oscar and the Wolf de Nederlandse festivalweides bereikt. Het Antwerps-Gentse Bazart is van die bands de meest prominente: het drietal speelde al bijna vijftig shows op Nederlandse bodem, waarbij Paradiso, Lowlands en Pinkpop al eens passeerden.

Twee jaar terug stond het trio nog in een uitpuilende Charlie, vandaag staat de vergrote Bravo ook goed vol. Frontman Mathieu Terryn begint meteen aan z'n festivalbingo: hij rent op en vraagt met wapperende handen om aandacht terwijl z'n tong uit zijn mond hangt. Even later noteren we ook het eerste meeklap- en eerste meezingmoment van het weekend. Het is een beetje goedkoop, maar zo vroeg op de dag werkt het best goed. 

Lang blijft het daarentegen niet leuk: als Bazart de nieuwe single 'Grip (Omarm Me)' inzet als derde nummer begint de Bravo al wat leeg te lopen. Het tweede meeklapmoment is minder geslaagd dan het eerste en halverwege moet Terryn zijn vragen al twee keer stellen voor hij antwoord krijgt. 'Is er plaats voor mij in verleden tijd?,' vraagt hij in 'Chaos'. Niet gek dat niemand daar iets op terug heeft eigenlijk. 

Nee, Bazart is bij lange na niet spannend genoeg om de aandacht een uur lang vast te houden. Terryn kan best leuk dansen, maar zo sensueel als Max Colombie van Oscar and the Wolf wordt het nergens. En dan helpt het niet dat de subtiliteit ook ver te zoeken is. Je vraagt je spontaan af wanneer het nieuwe plaat van Balthazar zal verschijnen. 

HET MOMENT: 
Jammer dat het duet met Eefje de Visser van Bazarts aankomende tweede album een beetje in het water valt omdat de microfoon van Eefje te zacht staat. Dan hadden we hier eens wat anders kunenn noteren dan 'Goud'. Nu is het weer die megahit waarmee Bazart toch nog raak schiet. Aan het slot maakt Terryn zelfs zijn bingokaart vol door een verdienstelijke sitdown te organiseren. Nu maar hopen dat het geen valse bingo was. 

Kijk deze show hier terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12