steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Te vroeg om te dansen met Warhola

Jonge Belgen overtuigen op een rustig Valkhof

Het lukt de Belgen ieder jaar weer om een verrassende act uit te zenden naar het Valkhof Festival. Dit jaar is de eer aan Warhola uit Antwerpen. Met twee drummers, drie synthesizers en zijn magische stem brengt frontman Oliver Symons, ook bekend van Bazart, melancholische elektronische en zeer dansbare indiepop.

Het is nog vroeg op de avond als de band de Arc betreedt. Het publiek is er nog niet helemaal bij, maar dat duurt niet lang. Zodra de feeërieke muziek en de loepzuivere stem klinkt is de aandacht gevangen. Oliver oogt verlegen en staart dromerig over het publiek heen, maar dat is slechts schijn. Hij heeft wel degelijk zijn aandacht erbij en al snel is er goede interactie tussen band en publiek. Warhola is goed op elkaar ingespeeld en zet een strak afgewerkte set neer.

De naam van de band verwijst naar de officiële naam van Andy Warhol, maar voor Warhola ligt zeker meer in het verschiet dan ’15 minutes of fame’. De band werd opgericht in 2013, won de prestigieuze Humo’s Rock Rally in 2014. Het officiële debuutalbum laat nog tot 2019 op zich wachten. In die tussentijd is Warhola bezig met een gestage opmars door het Belgische festivalcircuit en probeert nu ook Nederland aan zijn voeten te krijgen.

HET MOMENT:
Misschien omdat het nog zo vroeg op de avond is, maar het publiek blijft een beetje op afstand en er wordt nauwelijks gedanst. Het is ook nog erg rustig op het Valkhof, in tegenstelling tot eerder deze week. En dat is jammer want Warhola is duidelijk een band met grote potentie.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland