3voor12 Gelderland

4df19: S10 confronteert zichzelf en publiek met sterke teksten

Alleen muzikaal is het niet zo spannend

Om kwart voor negen betreedt S10 (echte naam Stien den Hollander) zonder verdere aankondiging het kleine podium van Club Voerweg. Geheel gekleed in het zwart en met een grote zonnebril, waar ze zich makkelijk kan verschuilen. De jonge rapper uit Hoorn wist zich in de kijker te spelen door haar goudeerlijke teksten over stemmen in haar hoofd, psychoses en haar mentale state-of-mind. Dat leverde haar vergelijkingen op met Kanye West en Ray Fuego, die dit soort zaken bespreekbaar maken binnen de hiphopwereld. 3voor12 noemt haar meeste recente ep Lithium op Noah’s Ark ‘de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar’.

Aanvankelijk is het nog niet zo druk op Club Voerweg, maar gedurende het optreden wordt het steeds drukker. Opvallend is dat best veel mensen (voornamelijk jonge meisjes) haar teksten kunnen meezingen. Haar teksten zijn dan ook interessanter dan de beats van haar vaste beatmaker Sim Fane. Het tempo van de muziek is redelijk traag, de trapbeats niet zo hard. Hierdoor weet S10 zich goed verstaanbaar te maken. De meeste tracks zijn kort en stoppen abrupt. Naarmate de set vordert krijgt ze er meer zin in en komt ze meer in de flow. Wel draait ze zich steeds om, zelfs op cruciale momenten, om te nippen uit haar blikje Red Bull. Tot besluit kan ze met een enige trots zeggen dat ze onlangs een track met Lijpe heeft opgenomen. Of we die allemaal willen gaan checken.

HET MOMENT
Tussen de tracks, ergens midden in de set, neemt S10 even de tijd om zich op de (jonge) mensen te richten. Met oprechte woorden en zeker ook gebaseerd op eigen ervaring probeert ze iedereen een wijze les mee te geven. Geloof in jezelf en bedenk dat alles wat je doet consequenties heeft, dus zorg goed voor jezelf. Iets wat ze zelf steeds beter kan.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12