3voor12 Utrecht

Moon Moon Moon schrijft in april elke dag een liedje

Mark Lohmann haalt inspiratie uit het leven van alledag en andere artiesten die ruwe, thuis gemaakte liedjes delen

Als Moon Moon Moon Moon deelt muzikant en game-ontwikkelaar Mark Lohmann tragikomische en soms actuele momenten uit het leven van alledag via super eerlijke teksten die bijna op dagboekaantekeningen lijken. Zijn liedjes zitten ergens in het spectrum van Eels en Sparklehorse en variëren van heel erg lo-fi tot meer geproduceerd.

 

In 2017 en 2018 maakte Lohmann al een reeks van negen Journal Entries waarin hij zijn observaties over andere de Popronde, 3FM, Tim Knol en Stranger Things deelde. Deze maand is hij met een nog groter project gestart. Onder de naam a song per day for the whole month of april schrijft hij elke dag een liedje en deelt dat op Facebook en het YouTube-kanaal van de band. “I'm sharing it online because I always found it inspiring to hear raw homemade stuff from other artists so maybe someone in the world might like to hear this too”, schrijft hij bij zijn eerste post.

 

De songs zijn soms heel kort en soms langer. Op ongeveer eenderde schreef hij “pls dear god let april stop. kidding not kidding”. Inmiddels zitten we echter op dag 23 en ligt Lohmann nog mooi op koers. Hiernaast zie je ‘Win’, dat hijzelf één van de meest geslaagde nummer vindt. De hele reeks vind je in deze YouTube-lijst. Voor de komende nummers volg je het beste de Facebook-pagina van Moon Moon Moon.


Op zondag 19 mei 2019 is Moon Moon Moon solo te zien bij LE:EN Play. Tijdens die editie speelt ook Robin Kester.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12