3voor12 Gelderland

Arnhemse zangeres Lisa Ké wint European Songwriting Award

Internationale competitie voor songwriters en artiesten

De Arnhemse zangeres Lisa Ké (Lisa Kézér) heeft deze week met haar lied ´Windvlaag´ de European Songwriting Award gewonnen. Het nummer staat op het vorig jaar verschenen album Hide & Seek dat Lisa (zang, dwarsfluit en gitaar) uitbracht met multi-instrumentalist Jaap Berends.

Zangeres Lisa Ké (Tiel) studeerde jazz en popmuziek aan het conservatorium in Arnhem. Dat ze zou winnen, had ze niet verwacht. "Het is bijzonder dat 'Windvlaag' won, omdat het in het Nederlands is. De jury gaf aan dat ze - ondanks de taal - het sentiment konden voelen en dat ze werden meegenomen in het lied." Door de coronacrisis was de uitreiking niet voor een groot publiek. "Normaal gesproken is de prijsuitreiking op muziekbeurs de Musikmesse in Frankfurt. Nu was het online."

De European Songwriting Awards is een internationale competitie voor songwriters en artiesten. De jury bestaat uit professionals uit de internationale muziekindustrie en de prijzen bestaan o.a. uit een wereldwijde release op radio en online promo. Er zijn vier categorieën: Singer-Songwriter, Open, Filmmuziek en Pop. Lisa Ké won in de categorie Open.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12