3voor12 Rotterdam

Luka komt met mini-documentaire met beelden van de shows in Duitsland en Sziget

'Met 'Welcome, Generation Everything' heeft Luka een van de sterkste Nederlandse EP's van 2018 afgeleverd.'

Luka komt met een mini-documentaire over wat haar inspireert als muzikant en de visie die ze uitdraagt, afgewisseld met sferische beelden van shows in Duitsland en Sziget.  Begin november mocht Luka openen voor Blaudzun in Doornroosje. Vanaf 12 november tot en met 8 december is Luka op tour door Duitsland en Italië.

Lisa Lukaszczyk vormt samen met drummer Joost Wesseling de band Luka. In de mini-documentaire vertelt Lisa in het Engels over hoe het nummer 'River' is ontstaan uit een gesprek over het accepteren van mislukkingen en hoe dat belangrijk is om te groeien tot de persoon die je wilt worden. Lisa heeft het gevoel dat het steeds moeilijker is om een connectie te maken, aangezien iedereen zo snel afgeleid is. Ze vertelt dat ze haar luisteraars wil mee nemen in het moment en dat de nummers een poort zijn naar haar verbeelding bedekt in dromerige, elektronische geluiden & samples.

In het interview met Lisa vertelt ze dat "Als je van Lianna La Havas houdt, de energie van Feist en de dromerigheid van Patrick Watson, dan denk ik dat je mijn muziek ook wel aardig gaat vinden. Zij inspireren mij enorm'. 

'De nummers staan als een huis en worden gedragen door Luka's stem en de prettige drive in haar liedjes. De drumcomputer en samples zorgen voor de moderne sound in bijvoorbeeld 'River'. De muziek past goed in deze theaterachtige setting. Het publiek zit en geniet stil van haar nummers. Zo komen de toch wat breekbare nummers het beste tot hun recht. Met 'Welcome, Generation Everything' heeft Luka een van de sterkste Nederlandse EP's van 2018 afgeleverd.' Uit de review over Noah Gunderson en Luka in LantarenVenster

Hier vind je de mini-documentaire terug: Luka mini-docu

EP Welcome, Generation Everything

Luka - live sessie bij Frequenzy

Website

Facebook

Instagram

Bandcamp

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12