3voor12 Eindhoven

Charlie & The Lesbians komt met nieuwe single ‘Vacation’

Nummer over zelfhaat is voorbode voor aankomende dubbel-EP

Punkgroep Charlie & The Lesbians bracht onlangs de nieuwe single ‘Vacation’ uit. In 2018 wist de band naam te maken met zijn intense live shows op onder andere Eurosonic/Noorderslag en het Britse The Great Escape festival. De twee vorige EP’s stammen alweer uit 2017. Deze single is alvast een voorproefje van de in 2019 aankomende dubbel-EP ‘Paper Trail of Happiness’

Volgens Charlie & The Lesbians zelf is de fuzzy punk die ze maken een moment om al je frustraties uit te drukken. Voor frontman Charlie Houben zijn het de duistere, opgekropte gevoelens die hij met zijn teksten uit. Het interne conflict, zoals hij het zelf benoemd, is zijn grootste inspiratie waar veel zelfhaat en zelfdestructie uit volgt. De single ‘Vacation’ geeft alvast een voorbode dat de sfeer op de aankomende plaat niet veel anders zal zijn.

14 december staat het kwartet in de Altstadt samen met Canshaker Pi. De single ‘Vacation’ is uitgebracht op het label Bottom Shelf Records. 1 februari komt de dubbel-EP ‘Paper Trail of Happiness’ uit.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12