FIEP viert het leven met aanstekelijke indierock-single

Je verjaardag is eigenlijk nooit leuk als je er te veel van verwacht, maar werkt dat zo ook voor de andere dagen van je leven?

Hieperdepiep hoera….. De Amsterdamse indierock-band FIEP heeft een nieuwe single genaamd ‘My Birthday Party’. En hoewel de meeste mensen graag jarig zijn, onthult FIEP’s frontvrouw Veerle Driessen dat ze eigenlijk helemaal niet zo gek op haar verjaardag is. ‘Ik hou wel echt van een feestje, maar mijn eigen verjaardag vind ik eigenlijk niet zo heel leuk om te vieren.’ Je verjaardag kan allerlei verwachtingen scheppen die uiteindelijk niet echt uitkomen. ‘My Birthday Party’ is dus eigenlijk een viering van het leven, compleet met alle verwachtingen die daarbij horen, en Veerle ziet haar benadering van het leven als een vorm van flirten, waarbij ze constant op zoek is naar nieuwe ervaringen en uitdagingen. ‘Ik hou er wel van om het leven uit te dagen, en op zoek te gaan naar nieuwe ontdekkingen.’ 

Het nummer klinkt zoals we FIEP kennen, melodieus, lekker energiek, catchy, en met de gitaar op de voorgrond. Een week geleden kwam ook al de interlude voor het nummer uit: ‘The Invite’, wat weer een beetje het tegenovergestelde van dit liedje is. Het nummer klinkt akoestisch, met een jengelend gitaartje en zonder drums, en Veerle zingt wat meer ingehouden. 

‘My Birthday Party’ doet denken aan UK gitaar-indie-acts van English Teacher via Wet Leg tot Franz Ferdinand. Driessen heeft zelf van de bruisende Britse gitaarcultuur kunnen proeven: ze woonde een tijdje in de Engelse stad Bristol. De Britse manier van leven en rauwheid beviel haar goed: ‘Daar ben ik ook geïnspireerd geraakt om FIEP te beginnen.’ 

Er komt meer FIEP-muziek aan: in samenwerking met Record Store Day (20 april) gaat ze vinyl uitbrengen met ‘My Birthday Party’, maar ook een aantal onuitgebrachte liedjes die niet meteen online zullen komen te staan.

Aankomend festivalseizoen is FIEP te zien op Dauwpop en op Zwarte Cross.


 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12