steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Jo Carley & The Old Dry Skulls

Dansbare voodoo-folk met een verhaal

Niet alleen op het Valkhof Festival wordt goede muziek gemaakt. Ook het podium op De Kaaij tovert de ene na de andere verrassing op het podium. De afsluiter deze avond wordt verzorgd door de voodoo-gypsy-folk-rock van Jo Carley en haar Old Dry Skulls. Eerder dit jaar stond de band al op het Bospodium tijdens Kids ‘n’ Billies en nu zijn ze alweer terug in Nijmegen.

Jo Carley weet een spookachtig sfeertje neer te zetten met een dikke knipoog. De songs gaan over duistere zaken als voodoo, rammelende botten en je eigen kerkhof beginnen, maar even zo goed brengt ze iedereen aan het dansen met nummers als ‘Contemplate your moves’ en ‘Dance till you’re dead’. Tussendoor praat ze de nummers humoristisch aan elkaar en daardoor weet ze haar publiek geïnteresseerd te houden.

Jo speelt banjo, mandoline, viool en wasbord en rolt tijdens het zingen op typerende wijze met haar ogen. Tim Carley speelt bassdrum, hi-hat en gitaar. Een derde lid speelt ditmaal trekharmonica. Voor elk toernee wordt gebruik gemaakt van een andere muzikant, dus het instrumentarium kan daarmee ook wisselen. Voor de muziek en de show maakt dat niet uit.

HET MOMENT:
Hoewel De Kaaij niet een plek is waar mensen speciaal voor de muziek komen, weet Jo Carley de mensen wel snel aan zich te binden. Er is een fijne interactie, er wordt enthousiast gedanst en Jo zweept de boel lekker op. Een zucht van teleurstelling gaat door het publiek als de band onverbiddelijk moet stoppen. Voodoo staat garant voor een vrolijke avond met goede muziek blijkt maar weer tijdens deze Vierdaagsefeesten.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland