PP22: Frank Carter is de ultieme good guy

Ook zonder hits een goede show

Hoeveel tattoos Frank Carter ook op zijn gezicht prikt, hij ontkomt er niet aan: Frank Carter is een good guy. Zo iemand waarvan je schrikt als hij de kroeg binnen loopt, maar uiteindelijk je beste vriend van de avond blijkt te worden. Zo is het ook op Pinkpop. Je schrikt van de inwisselbare liedjes van de Britse zanger en zijn Rattlesnakes, maar wat maakt hij er toch een vermakelijke show van.

Waar IDLES gisteren nog pretendeerde alternatieve post-punk naar Pinkpop te brengen, pretendeert Frank Carter & The Rattlesnakes helemaal niets. Recht-door-zee punkrock die net zoveel raakt aan FIDLAR als aan Blink-182. Inclusief sit-downs, crowd-surfs en een vrouw- en non-binair-vriendelijke moshpit. Frank Carter weet na 15 jaar op het podium als geen ander dat je geen goede liedjes nodig hebt om een overtuigende show te spelen. Dus waarom zou je ze maken?

En waar veel bands nogal pretentieus overkomen als ze in dure blousjes maatschappijkritische leuzen scanderen, is daar bij Frank Carter geen enkele sprake van. Hij maakt rustig filmpjes van het publiek met zijn nieuwe iPhone 13, terwijl hun vrienden van IDLES ongetwijfeld kledingmerkjes afplakken voor de show. Het adagium van Frank Carter is vooral: who gives a shit. ‘Smash your tv/Burn the news/All they play is different ways that we live and we lose/ Smash your sadness/ Go get a tattoo’ zingt hij in 'Go Get A Tattoo'. En laat Frank Carter nou net een tattooshop hebben geopend om hierbij te helpen. Wat een good guy.

HET MOMENT
Tuurlijk is die handstand-crowdsurf indrukwekkend. Net als die circlepit rond de front of house. Maar het ultieme Frank Carter moment? Dat is wanneer good guy Frank voor al zijn bandleden secuur de perfecte gin-tonic schenkt en die vervolgens hoogstpersoonlijk komt brengen. Zoveel goodness maakt elke show. Goede liedjes of niet. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12